Els dits de la bruixa, de Tamara Romero

Sinopsi: Una bruixa amb els cabells vermells i els dits d’acer apareix inconscient a la llera del riu Adrenalina. Un científic amb una malaltia angoixant la rescata i li ofereix refugi a la seva cabana.

Aquí comença i convergeix la història maleïda dels protagonistes, en un món que supera a poc a poc les conseqüències d’una dictadura aterridora i on conviuen somnàmbuls que no volen despertar-se, punks que s’implanten peces metàl·liques al cos, robots de companyia que freguen la perversió i un grapat de bruixes que, un bon dia, van decidir abandonar les ciutats per conquerir els boscos.

Els dits de la bruixa és la reveladora història d’una dimensió màgica i complexa que amaga als troncs dels arbres els seus secrets més terribles.

els_dits_de_la_bruixa-coberta_web

Ressenya: Tamara Romero sempre sorprèn: a Lektu podeu trobar tota mena de relats i novelettes cadascun d’argument més sorprenent. Quan Mai Més va anunciar que a la seva col·lecció Catxap publicaria aquesta història sabia que l’havia de llegir el més aviat possible.

Tamara Romero té la capacitat de crear un món enorme en poques pàgines, inclús en poques paraules: amb una imaginació i una manera de narrar que ens porta a un món en el que les bruixes, els robots i una societat que viu pràcticament somnàmbula trobant en les drogues un refugi acollidor.

La Misadora és una bruixa a la que el riu ha portat inconscient a la vora de la cabana d’un científic, que tot i saber que les bruixes son perseguides, li oferirà refugi mentre es recupera. Els dos narradors ens oferiran a mida que avança la història més informació de les seves vides i de la societat on viuen, donant lloc a una barreja de fantasia i ciència ficció amb un fort component de crítica social, molt present en la seva obra.

Publicat originalment en anglès amb el nom de Her Fingers (Eraserhead Press, febrer de 2013) arriba per primer cop en català i és l’ocasió perfecta per descobrir a l’autora. També la podeu llegir a recopilacions com Bienvenidos al bizarro (Orciny press) o Retrofuturo (Colectivo Juan de Madre).

És inevitable treure una pega, i és la brevetat de la història; resulta tan interessant tot el que ens ofereix l’autora que quan acaba ens queda aquesta sensació d’haver fet un tastet de tot el potencial que té per oferir-nos a les lectores i córrer a buscar més obres de l’autora. Compte, que enganxa; quedeu advertides.


Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s